Herkenrode abdijbieren

Heugelijk nieuws! Onze erkende abdijbieren hebben er eind 2017 twee nieuwe telgen in de familie bijgekregen: de Herkenrode Cister Blond en de Herkenrode Vesper Tripel. Net zoals de Herkenrode Noctis Bruin zijn het gracieuze erkende abdijbieren, met een verfijnde smaak, een pittige ondertoon en een vleugje van de kruidentuin op Herkenrode.

Daarmee heeft Herkenrode nu drie ambachtelijke Belgisch erkende abdijbieren. En alle drie ontketenen ze spectakel in jouw glas.

Herkenrode CISTER

Herkenrode CISTER (6,5%) is een erkend abdijbier gebrouwen met mouten van tweerijige zomergerst en gehopt met 100% Saaz-Saaz hop.

Een leuk weetje: de naam Cister vewijst naar de Cisterciënzer kloosterorde, waar de abdij van Herkenrode in 1217 als eerste vrouwenabdij van de Nederlanden zich bij aansloot.

BIER VAN DE MAAND JUNI 2018 VOLGENS BIERPROEVERS.BE

Het aroma is vooral moutig en granig met een fruitige toets. Ook de aanhef is zoetig, moutig en fruitig. In de afdronk wordt de zachte smaak aangevuld met een beetje hopbitter.

Voor info klik hier: Brouwerij Cornelissen over de Cister

Herkenrode NOCTIS

Herkenrode NOCTIS (7.0%) is een erkend abdijbier gebrouwen met Munichmout van zomergerst en gehopt met Engelse aromahop. Dit amberkleurig bier behaalde niet alleen twee gouden medailles op de Monde Selection. In 2016 werd dit bruin amber abdijbier ook bekroond tot het beste Belgische donkere bier op de World Beer Award en in 2017 sleepte het een bronze mmedaille in de wacht op de AIBA Australian International Beer Awards.

Vanzelfsprekend is de receptuur doorheen de jaren ongewijzigd gebleven.

Voor info klik hier: Brouwerij Cornelissen over de Noctis

Herkenrode VESPER

Herkenrode Vesper (9.0%) een luxe blond erkend abdijbier dat gekenmerkt wordt door zijn volle smaak en zijn diepgouden kleur. Engelse hop geeft aan dit sterk abdijbier een zeer specifiek aroma.

De naam Vesper alludeert naar het avondgebed, dat net voor zonsondergang plaatsvindt. Uiteraard verkrijgbaar met luxueus aangepast glas, want zo'n gracieus bier vraagt om gedronken te worden uit een bijzonder glas.

Voor info klik hier: Brouwerij Cornelissen over de Vesper

Hier vindt u onze bieren:

  • Het belevingscentrum/onthaal Abdij van Herkenrode (geschenkverpakkingen)
  • Drankhandel Houben, Rechterstraat 69 in Kuringen
  • Drankhandel Prik en Tik
  • Drankhandel Marlou, Heikensstraat 11 in Zonhoven
  • Dienst Toerisme Hasselt, Maastrichterstraat (enkel geschenkverpakkingen)
  • Depot 30
  • Domen drinks
  • Limburgse Dranken Centrale LDC
  • Alle Prik en Tik drankenhandels in België
Commerciële informatie over de Herkenrode abdijbieren:
Bert Kerkhofs (bert.kerkhofs@brouwerijcornelissen.be) & Philippe Van Der Beke (philippe.vanderbeke@brouwerijcornelissen.be)