Herkenrode abdijkazen

Herkenrode bierkaas

Herkenrode kaas met abdijbier op basis van gepasturiseerde koemelk en het herkenrodeabdij bier Noctis. Dit is een halfzachte bierkaas type Port-Salut, in ronde blokken van ongeveer 2,8 kg. Heerlijk bij onze Herkenrode abdijbieren of in een kaasschotel.

Samenstelling:
  • Gepasturiseerde koemelk
  • Stremsel
  • Herkenrode Noctis
  • Water
  • Zout

Foto: Joris Luyten

Herkenrode abdijkaas met kruiden

De Herkenrode kruidenkaas is hard van structuur (op basis van gepasturiseerde koemelk) en wordt met Herkenrode noctis (bruin bier) een zestal weken gerijpt. Door toevoeging van kruiden zoals dille, bieslook, venkel en oregano bekomen we een uitzonderlijke kruidige smaak. Deze kaas is perfect combineerbaar met de Herkenrode bieren.

Het recept van deze kruidenkaas werd ontwikkeld door Dominique Vreven, herborist en lid van het Herkenrode kruidenkenniscentrum. Dominique is tevens chef van restaurant 'het Vlierhof' in Bilzen.

Verkrijgbaar in bolletjes van 600 gr en in blokken van 3,8 kg

Foto: Joris Luyten

Hier vindt u onze kazen:

  • Slagerij Oosterbosch, Havermarkt te Hasselt
  • De Kaastafel op de weekmarkten van:
    • Hasselt (dinsdagvoormiddag)
    • Kuringen (dinsdagnamiddag)
    • Bilzen (woensdagvoormiddag)
    • Kermt (vrijdagnamiddag)