Gemmotherapie voor kleine huisdieren

Lezing
hond_kat
Datum: 10 maart 2020 19:00

Plaats: Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt-Kuringen

Om gezond te blijven en om ons te ondersteunen bij ziekte, maken we graag gebruik van kruiden. Ook voor onze huisdieren zoeken we liever alternatieven buiten de traditionele dierengeneeskunde. De klassieke geneesmiddelen hebben immers vaak bijwerkingen en ze zijn ook niet altijd noodzakelijk bij kleine kwaaltjes Daarbij is het belangrijk dat u weet wat u geeft, want wat goed is voor een mens kan schadelijk zijn voor uw huisdier. Poezen worden bijvoorbeeld happy van kattenkruid maar misselijk van bieslook.

Er zijn verschillende mogelijkheden om kruidentherapie toe te passen en deze lezing licht de gemmotherapie toe.

Gemmotherapie is een bijzondere tak van de fytotherapie die gebruik maakt van de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Deze therapie kan gebruikt worden bij huisdieren om o.a. de pels gezond te houden, bij angst en paniek en om de gewrichten soepel te houden.

Nancy Popieul, gemmo-, fyto- en aromatherapeute, herboriste en Bachelor in Health Science, vertelt u hoe u gebruik kunt maken van gemmotherapie om kleine huisdieren te helpen. Maar ze kan ook raad geven voor pony’s, paarden.

Inschrijven: door te mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en door overschrijving van 15 euro per deelnemer op rekeningnummer BE82 0689 0965 0768 van het Kruidenkenniscentrum Herkenrode.

met vermelding van GEMMO en naam/namen van de inschrijver(s).

 

E-mail
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Kostprijs
15 euro
Adres
Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt-Kuringen

 

Kaart


 

Alle datums


  • 10 maart 2020 19:00