Foerageren naar eetbare wilde planten, zoals in de tijd van abdissen

Wandeling
IMG_20200916_155827
Datum: 22 september 2021 14:00

We houden van kruiden en van de natuur. Koken met tuinkruiden en wildplukken zijn weer helemaal in. In de tijd van de abdissen was dat allemaal heel gewoon: voeding en gezondheid recht uit de natuur. De abdissen gebruikte het vruchtbare gebied rond hun abdij om te foerageren: niet alleen voor vis uit de Wijers en de Demer. Ze vonden er ook kruiden voor de keuken, geneeskrachtige kruiden voor hun infirmerie, magische Sint Janskruiden en Mariabloemen voor de kruidenwis. Natuurlijk steeds volgens hun bijzondere regels. Op deze wandeling rond de abdij van Herkenrode vertelt De Kruidenmin, herborist Nathalie Hermans, de leukste anekdotes uit de kloosterkeuken. Je leert enkele eetbare wilde planten kennen en proeft een paar lekker groene hapjes. Voldoende inspiratie om thuis verder te foerageren zoals de abdissen toen!

Start 14 uur. De wandeling duurt 1,5 à 2 uur.

Lanceeraanbod: 17 euro, proevertjes inbegrepen.

Cash betalen voor aanvang van de wandeling

Minimum 6 personen Maximum 20

Bij voorkeur vooraf inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Kostprijs
17 euro

 

Alle datums


  • 03 oktober 2021 14:00
  • 22 september 2021 14:00
  • 01 september 2021 14:00

Maakt gebruik van iCagenda