Foerageren naar eetbare wilde planten de jaarreeks

foerageren_artikel
Categorie
Cursus
Datum
13 oktober 2021 13:00 - 16:30
Plaats
Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt-Kuringen - Zolderse Kiezel 220
E-mail
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Kostprijs
224 euro per persoon voor de ganse reeks (bereidingen inbegrepen)

In het land van de Wijers, in de schaduw van het verleden van de abdissen van Herkenrode, gaat de jaarreeks ‘Foerageren naar eetbare wilde planten’ weer door. Samen met Nathalie Hermans (De Kruidenmin), herborist van het Kruidenkenniscentrum, gaan we wildplukken met hedendaagse blik en oog voor de traditie van de kloosters. Op zoek naar wilde kruiden en groenten die boordevol smaak, aansterkende vitaminen, mineralen en gezonde stoffen zitten.

Wil je weten hoe je met respect voor de natuur plukt, wandel dan mee door de wondere wereld van het hedendaagse wildplukken. Want wildplukken doe je niet in het wilde weg.

In deze lessenreeks leer je eetbare wilde kruiden en groenten herkennen, krijg je tips en tricks, verneem je meer over wetenschap en weetjes en maken we een aantal bereidingen met wat de natuur ons te bieden heeft. Mysterie en verleden komen af en toe om de hoek kijken.

Na deze reeks kan je zelf verder op pad. Respect voor de natuur en voor elkaar, gezelligheid en ontspanning primeren.

Wanneer:

We komen 5 keer bij elkaar en er zijn 2 mogelijke groepen:

Woensdag 31/3 - 19/5 - 16/6 - 15/9 - 13/10

OF Vrijdag 2/4 - 21/5 – 18/6 - 17/9 - 15/10

De lessen gaan door van 13 uur tot 16.30 uur (hou er rekening mee dat de lessen soms een half uurtje kunnen uitlopen)

Kan je niet op woensdag of vrijdag, neem dan zeker contact op met Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of check de website www.dekruidenmin.be

Voor de volledige reeks betaalt u 224 euro

Inbegrepen in de lessen: toegang tot filmpjes om planten te herkennen, foto’s van planten in Powerpoint, recepten, proeverijen, zelfgemaakte bereidingen, Lavendelhoeve.

Voorinschrijving: Vorig jaar waren de reeksen dadelijk volzet dus aarzel niet om je per mail al in te schrijven. Begin maart krijg je dan een betalingsuitnodiging en is je inschrijving definitief.

Waar: Voor alle lessen: afspraakplaats is de Tuiltermolen, Zolderse Kiezel 220, 3511 Hasselt

In juni krijgen we de unieke kans om de les te laten doorgaan in de mooie Lavendelhoeve in Stokrooie, de Provence van Limburg. Daar dompelen we ons onder in de rustgevende geuren en unieke smaken.

 
 

Alle datums

  • 13 oktober 2021 13:00 - 16:30